Vremea florilor ce mor

bcritic.ro Sinuciderea este un subiect greu, apăsător. Localitățile miniere catastrofal transformate în post-miniere, așijderea. Spectacolul Trilogia Minelor. Flori nu putea fi decât o furtună. Care nu ajută florile să crească, ci le culcă la pământ. Ale cărei tunete se înfig în inimă și … Continued

Tartuffe sau Impostorul | Cand Increderea Bate Ratiunea

posted in: Cronici, Horia Suru în presă | 0

dindragostepentruteatru.ro Încrederea oarbă. Încrederea nemărginită, nesupusă rațiunii. Fascinație peste pragurile judecății. Tartuffe. Comedia scrisă de Molière ce a avut premiera în 1664 la palatul Versailles a avut recent avanpremiera la Teatrul de Stat Constanța. Regizorul Horia Suru îmbogățește, pe alocuri, traducerea lui Doru Mareș și o … Continued

Larisa Luca în dialog cu Horia Suru

posted in: Interviuri | 0

Personal, cred că teatrul este și un fel de terapie pentru mine ca actor. Presupunând anumite convenții, exteriorizarea celor mai diverse sentimente e mult mai intensă pe scenă. E o descărcare de energie, deci componenta terapeutică există.

Călin Ciobotari despre Crocodil

posted in: Cronici | 0

Crocodil nu e doar încă un spectacol cu și despre adolescenți, la fel cum remarcabilul text al Elisei Wilk depășește nișa acelei dramaturgii ce focusează pe „probleme ale tinerilor de azi”, sintagmă șablon de care am început să mă satur.

Nona Rapotan despre Refugiul

posted in: Cronici | 0

Refugiul e un spectacol care-ți cere timp special pentru reflecție, un spectacol care te scoate din zona de confort și te forțează să-ți cauți singur răspunsurile la întrebări legate de dorințe și plăceri personale. Și e printre puținele spectacole pe care vreau să-l revăd.

ActOrchestra la Festivalul International al tarilor Balcanice ‘Balkan Breeze’

posted in: Știri | 0

ActOrchestra, spectacolul Teatrului Național din București, în regia lui Horia Suru, unul din cele mai mari succese ale Programului 9G la TNB, participa la cea de-a 4-a ediție a Festivalului Internațional al țărilor Balcanice ‘Balkan Breeze’, care se desfășoară la Bursa (Turcia), în perioada 11-27 martie 2017.

Xenia Zileriu despre Columbinus

posted in: Cronici | 0

În timp ce caută răspunsul la întrebarea ce anume i-a determinat pe Eric Harris și Dylan Klebold, cei doi băieți criminali, să facă ceea ce au făcut, pătrunde tot mai adânc în lumea fragilă a adolescenței, unde totul zace sub semnul nesiguranței și al frustrării.

Hai la Gala Hop!

posted in: Știri | 0

UNITER organizează preselecţia pentru „GALA TÂNĂRULUI ACTOR – HOP!”, ediţia a XIX-a, în perioada 20 – 23 iulie 2016  (cu posibiltatea de prelungire, în funcţie de numărul concurenţilor înscrişi), la Teatrul Naţional I. L. Caragiale, sala Mică din Bucureşti. SHAKESPEARE – … Continued

George Mihai Irimescu despre NSFW

posted in: Cronici | 0

Piesa arată ca o radiografie a lumii media, ridicând probleme de moralitate, putere versus slăbiciune, vulgaritate. Oamenii din media își desconsideră cititorii, îi privesc cu dispreț pe șefii publicațiilor, însă până la urmă pare că fiecare oferă celuilalt ceea ce își dorește.

Q&A @sub25.ro

posted in: Interviuri | 0

6 regizori tineri vor lucra cu 6 trupe de liceu pe câte o scenă din Shakespeare, în cadrul Relief, un proiect Ideo Ideis & Exlcesior, gândit ca un laborator de teatru tânăr. Am vorbit cu 4 dintre ei despre regie de teatru, influențe și generația lor.

Contact

posted in: Agenda | 0

Scrieți-ne la adresa de email press@horiasuru.ro pentru a solicita un interviu cu Horia sau prezența sa în calitate de invitat (speaker, trainer, lector) la evenimente culturale sau educaționale. Dacă vreți să aflați informații despre reprezentațiile spectacolelor regizate de Horia sau … Continued

Înscrie-te la newsletter!

posted in: Agenda | 0

Nu ai găsit informații despre următoarea reprezentație a spectacolului căutat? Lasă-ne adresa ta de email și te vom anunța imediat ce teatrul va reprograma spectacolul. Caută în calendar alte reprezentații în regia lui Horia Suru!

„Dacă mă doare ceva, felul în care mă exprim este teatrul“ (interviu Adevărul)

posted in: Interviuri | 0

Dacă mă doare foarte tare ceva, felul în care mă exprim este teatrul. Dacă vreau să urlu despre faptul că nu mai putem respira din cauza corupţiei şi a minciunii trăite zi de zi tot aşa aleg să o fac. Dar, din păcate, teatrul nu schimbă cu adevărat ceva în societate. Poate fi doar oglinda pe care ne-o punem în faţă.

Micul meu Paris despre NSFW. Interviu Horia Suru

posted in: Cronici, Interviuri | 0

În regia lui Horia Suru, spectacolul NSFW (Not Safe For Work) este o satiră care analizează jocurile de putere din presa pentru femei şi presa pentru bărbaţi, amândouă bolnave de aceeaşi obsesie a corpului feminin: bărbaţii sunt aceia care venerează corpul feminin tânăr, poate prea tânăr din punct de vedere legal, în timp ce femeile sunt îngrozite de „imperfecţiunile” trupului, care le-ar putea face neatrăgătoare.

Beatrice Lepădat despre Vania şi Sonia şi Maşa şi Spike

posted in: Cronici | 0

Reuşita textului lui Durang, impecabil valorificat scenic de Horia Suru, constă prea puţin în faptul, deloc lipsit de importanţă, că manipulează cu talent, tandreţe, fantezie şi ironie un caleidoscop seducător de referinţe culturale dintre cele mai diverse, între care Cehov ocupă un loc central.

Ion Indolean despre Ziua în care nu se cumpără nimic

posted in: Cronici | 0

Ziua în care nu se cumpără nimic aduce în discuţie, pe un fond estetic măreţ şi printr-un comic, preponderent de situaţie, o serie de probleme sociale actuale. Devine o satiră fină, bazată pe un protagonist multiplu absolut grotesc şi gălăgios, pe care îl întâlnim în diferitele sale forme tot mai des pe stradă.

Independenții – Doina Papp

posted in: Cronici | 0

În viziunea regizorului, Horia Suru, mai importantă pare a fi hărţuiala de suprafaţă care îşi are o bună rezolvare în ritmul şi alternarea scenelor, dar care e lipsită de planul doi, jocul secund al unei motivaţii mai adânci a războiului surd dintre personaje.

LSD Theatre Show în Teatrul AZI

posted in: Cronici | 0

Fara a absolutiza contopirea intre text si firescul de joc al actorilor, regia lui Horia Suru, destoinica in trasarea directiei de joc, pare a se aseza la o parte, ca sa-i priveasca admirativ (dupa ce i-a provocat) pe Isabela Neamtu si Matei Chioariu (intre mascherina si mascherone), cuceritori prin virtutile scenice in acest “theatre show” de buna calitate.

„Călin (povestea modernă)” sau matematica singurătății

posted in: Cronici | 0

o piesă în care ritmul nu scade niciodată timp de 60 de minute și în care simți precizia matematică a fiecărui gest. Iar tensiunea se acumulează. Știi ce urmează cu siguranța cu care știi ca unu plus unu fac doi… E singura rezolvare logică și posibilă, iar toată această excelentă gradare este, în aceeași măsură, meritul regizorului Horia Suru și al actriței Eliza Noemi Judeu.

Finaliştii programului 9G la Teatrul Naţional Bucureşti

posted in: Știri | 0

Nouă proiecte au fost reţinute pentru etapa finală în cadrul proiectului 9G (Noua Generaţie). Teatrul Național „I. L. Caragiale” București, prin Centrul de Cercetare și Creație Teatrală „Ion Sava”, a lansat în luna ianuarie programul 9G (Noua Generație) care se adresează tinerilor creatori de teatru, absolvenți ai facultăților de profil, cu vârsta până în 35 de ani, neangajați în instituții de spectacol.

Cockoși. Despre homosexualitate sau “Cine sunt eu?” (Yorick)

posted in: Cronici | 0

Dar nimic din toate astea nu este valabil, din fericire, pentru spectacolul „Cockoși” al lui Horia Suru, care a avut de curând premiera la Teatrul Act, o montare a unui text care aduce în prim-plan iubirea dintre doi bărbați, o iubire care, după șapte ani, intră în criză. Identitatea sexuală e pusă astfel sub semnul întrebării.

Interviu Radio Romania Cultural – Raluca Rădulescu

posted in: Interviuri | 0

  Călin povestea adevarată. Un interviu al regizorului Horia Suru cu Raluca Rădulescu, înainte de premiera spectacolului “Călin (povestea modernă)” de la Teatrul Municipal Bacovia Bacău la Radio România Cultural.   Citeste articolul din Revista Teatrală Radio pe Radio Romania Cultural

Curat straight, curat gay ori categoric bisexual? (adevarul.ro)

posted in: Cronici | 0

Un spectacol despre iubire, prietenie, onestitate. Discuţiile unor oameni inteligenţi despre relaţie. Nu de puţine ori, însă, şi lupte de putere. Fiecare îşi înfige bocancii în vulnerabilităţile celuilalt. Pentru că, după ani petrecuţi împreună, ştie cum să le ochească cu precizie. Pe scurt, relaţii volatile în desfăşurare.

Călin (povestea modernă). Un spectacol de dat în judecată

posted in: Cronici | 0

”Călin…” este un spectacol atât de banal, că șochează. Preț de 60 de minute, am șezut în fața unei mari oglinzi, nu pentru a mă reflecta pe mine, eu, din fericire, NU mă regăsesc în povestea personajului (mut!) interpretat de Eliza, am regăsit însă, cu apăsare, viața a numeroase femei din Romania de acum si cu atat mai mult, din România anilor ’80.

Susțin Galactoria!

posted in: Știri | 0

Impresiile Marinei Constantinescu despre editia a V-a a Festivalului Galactoria, festivalul absolventilor Facultatii de Teatru si Televiziune din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. In dezbaterea privind schimbarea denumirii Galei absolventilor sustin public pastrarea brandului GALACTORIA, traditia, continuitatea si valoarea acestui … Continued

We are camera. Un fel de altă La vida es sueno (Teatrul Azi)

posted in: Cronici | 0

Tanarul regizor Horia Suru a efectuat un decupaj absolut cinematografic, halucinant as zice, daca n-ar fi banal, pentru ca timpii sunt aboliti, personajul principal e declarat mort in primele trei fraze, pentru a fi vazut retraind, poate in memoria familiei sale, ultimele sale calatorii, de fapt o fuga din fata unui destin pe care nu-l mai poate gestiona

We Are Camera la Oradea

posted in: Cronici | 0

Spectacolul “We Are CaMeRa”, deşi a fost o producţie relativ nouă pentru publicul orădean, a reuşit să se facă remarcat prin regia artistică, prin scenografie, dar şi prin intermediul jocului actoricesc care a fost impecabil, actorii ducându-şi sarcina la un bun sfârşit, reuşind să trasmită publicului toate trăirile intense, surprinse pe întreg parcursul piesei.

Tabăra de creație organizată de Art Act

posted in: Știri | 0

Tabăra face parte dintr-un proiect amplu, de susținere a tinerilor artiști, intitulat Tranziția tânărului artist spre piața muncii, implementat de Asociația Culturală Art Act și cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 care a inclus, de-a lungul timpului, o mulțime de activități menite să vină în completarea pregătirii inițiale a elevilor talentați într-ale artelor, la nivel național.

Premiile IDfest 13

posted in: Știri | 0

Juriul Idfest format din Coca Bloos- actrita, Horia Suru- regizor, Doru Mares- critic, Mihaela Radescu- actrita si Oliver Willems- compozitor au decis urmatoarele premii: Premiul publicului: A.C.T. Bacau; Cea mai bună coloana sonora: A.C.T. Bacau; Cele mai bune lumini: Drama … Continued

WRC spectacol invitat @ IDFest 2012

posted in: Știri | 0

Seria reprezentațiilor de la ID Fest 2012 a fost deschisă aseară, cu spectacolul invitat We Are Camera, în Sala Studio a Teatrului Municipal Bacovia. Producția este 2012, independentă și este realizată cu suportul Teatrului Bacovia, a Primăriei și a Consiliului Local Bacău. Piesa îi aparține lui Fritz Kater, traducerea – lui Victor Scoradet, iar regia, lui Horia Suru.