Horia Suru în Noul Val de Regizori

posted in: Știri | 0

Horia Suru a fost selectionat  în cadrul Festivalului „Toma Caragiu” de la Ploiești, relansat în acest an sub genericul “Întâlniri regizorale”, la prima ediție a programului “Noul val – chip de regizor”, consacrat celor mai tineri profesioniști din țară.

Timp de două zile, șase absolvenți din ultimii zece ani ai studiilor universitare de specialitate (dar nu numai), artiști debutanți ori (încă) prea puțin integrați în mediul teatral profesionist, vor fi prezentați publicului, directorilor de teatre, colegilor de breaslă și jurnaliștilor invitați în festival.

Programul “Noul val – chip de regizor”, coordonat de Andreea Dumitru, își propune să contribuie la capitalul de experiență al noilor generații, înlesnindu-le tinerilor regizori contactul cu posibili colaboratori, atât din companii de teatru subvenționate de stat, cât și din zona producătorilor independenți.

Relația tinerilor creatorilor cu un sistem teatral mai degrabă inaccesibil noilor voci va fi doar una dintre temele întâlnirilor moderate de Ionut Sociu. Formatul acestora este menit să încurajeze dialogul dintre generații, precum și diversitatea abordărilor, de la necesarele redefiniri ale profesiei de regizor până la analiza contextului instituțional și social actual.

Participanții la prima ediție a programului “Noul val – chip de regizor” sunt: Elena Morar, Alexandra Penciuc, Ioana Petre, Leta Pepoescu, Mihai Ion și Horia Suru.

Evenimentul va avea loc pe  2–3 iunie 2014, ora 11 la Hotel Central Ploiesti.