Harta artelor spectacolului

posted in: Știri | 0

Cate teatre independente exista astazi in Romania? Cate sunt in Bucuresti? Dar in Cluj? Iar dintre ele, cate au ales sa functioneze ca organizatii non-profit si cate au indraznit sa viseze ca teatrul poate fi o activitate profitabila (si) in afara sistemului public si s-au inregistrat ca organizatii pentru-profit? Sau poate ca marea majoritate nu si-au ales inca o personalitate juridica si functioneaza ca grupuri informale?

Zakit. Tools 4 Fools a initiat proiectul de cartografiere colectiva ZaMapHarti utile care isi propune sa construiasca o serie de harti interactive ale artelor spectacolului care sa devina instrumente utile in mana tututor celor interesati.  Prima astfel de initiativa pune pe harta toate organizatiile care au ca obiect de activitate artele spectacolului (teatru/dans/muzica), fie ele institutii publice, companii private sau grupuri informale. Proiectul este unul de crowdsourcing, bazandu-se pe si testand puterea si atitudinea proactiva a comunitatii artelor spectacolului din Romania.

Daca reprezinti o institutie, companie sau grup informal care are ca obiect de activitate artele spectacolului, pune-i numele pe harta si da vestea mai departe.