Biography (word, EN) Biographie (word, FR) Biografie (word, RO) At your request, we can translate you any article from the website into English.

Horia Suru este regizor de teatru, cunoscut în special pentru montări de texte contemporane.

A absolvit Facultatea de Teatru și Televiziune la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în 2008 și a avut burse de studii teatrale la New York (SUA), Clermont-Ferrand (Franța) și Valencia (Spania). Are studii masterale în în Teatru, Film și Multimedia la aceeași universitate.

De la absolvire până în 2012 a fost actor angajat al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț. A debutat că regizor în 2011 cu spectacolul Domnului profesor, cu dragoste la Teatrul Maria Filotti din Brăila.

A montat 26 de spectacole la teatre din întreaga țară, printre care șase teatre din București (Teatrul National I.L.Caragiale, Teatrul Odeon, Teatrul Act, Teatrul Mic, Teatrul Excelsior și Teatrul Point), patru teatre municipale din Ardeal (Arad, Baia Mare, Oradea, Sfântu Gheorghe) și două din Moldova (Bacău și Botoșani).

Spectacolele sale au fost prezentate în cele mai importante festivaluri din țară ca Festivalul Național de Teatru și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, festivalurile de profil din Oradea, Cluj-Napoca, Iași, Piatra Neamț, Arad, Timișoara, Brașov, Brăila, Galați, Constanța, precum și în turnee internaționale în Macedonia, Turcia, Bulgaria, Serbia, Republica Moldova ș.a.

Locuiește în București și lucrează în toată țara.