NSFW la FITS 2016

posted in: Știri | 0

Teatrul Național „Radu Stanca” anunță punerea în vânzare a unui nou set de bilete pentru cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu!

Iubitorii artelor spectacolului din Sibiu și nu numai își pot completa programul festivalier și prețioasa colecție de bilete pentru această ediție a FITS cu locuri la încă 43 de reprezentații din secțiunea Indoor.

Printre acestea se află și biletele pentru cele două spectacole pe care Odin Teatret și faimosul regizor Eugenio Barba le prezintă în acest an la FITS: „Memorie devastatoare” / “Memoria” și „Sensul vieții” / “The Chronic Life”, și e de așteptat să fie printre primele epuizate.

Un alt spectacol mult așteptat la această ediție este „Patul matrimonial” / “King Size”, al elvețienilor de la Théâtre de Vidy, Lausanne, teatrul cu cel mai mare buget din Europa, aflat în premieră la Sibiu. De asemenea, a fost invitată la Festival și una dintre cele mai importante companii de circ din lume, care lucrează cu artiști din Elveția și America de Sud: Zimmermann & de Perrot. Aceasta va prezenta spectacolul „Salutul circului contemporan” / “Hallo”, în care eroul principal jonglează cu… gravitația! Tot la secțiunea Circ au fost puse în vânzare astăzi bilete la spectacolul „Imaculata lume a circului” / “Bianco su Bianco”, prezentat de către compania Finzi Pasca.

În acest set de bilete se află și cele pentru spectacolul „Martiri” / “Martyr” al Naționalului din Lituania, pe un text contemporan, jucat în multe teatre europene, dar și „Avarul” / “The Miser” prezentat de La Comedie de Reims, și „Căsătoria Mariei Braun” / “The Marriage of Maria Braun” de la celebrul teatru berlinez Schaubühne. Spectacolul este regizat de Thomas Ostermeier, unul dintre cei care, în acest an, vor fi răsplătiți cu o stea pe Aleea Celebrităților pentru întreaga sa contribuție la universul artelor spectacolului.

Dintre producțiile românești pentru care publicul poate achiziționa bilete în acest al doilea set amintim: „Mecanica Inimii”, de Chris Simion & Teatrul L.S. Bulandra București, „Idolul și Ion Anapoda”, semnat de Mariana Cămărășan la Teatrul Național București, „Pisica Verde”, în regia lui Bobi Pricop, Teatrul Luceafărul, Iași și NSFW [Not Safe For Work], regizat de Horia Suru la POINT & ProDrama.

Muzică. După mai multe spectacole foarte apreciate la edițiile anterioare ale Festivalului, ritmurile seducătoare de fado revin și în acest an: „Fado – Din inima Lisabonei” și „Fado, dragostea mea”. De asemenea, ne bucurăm să putem prezenta London African Gospel Choir cu un spectacol care face parte din turneul mondial al acestui renumit cor, care a acompaniat nume celebre ca Annie Lennox sau Emeli Sande. De asemenea, artiștii de la ACM Gospel Choir ne vor încânta în luna iunie cu spectacolul „Din dragoste pentru voi” / “Known by Our Love”.

Dans. Ediția din acest an continuă seria fascinantă a marilor producții de dans. Spectacolele care au intrat de astăzi în vânzare, din această secțiune, sunt „Ceva nemaivăzut” / “Already Not Yet” produs de Korea National Contemporary Dance Company și „Bucuria de a fi diferit” / “Planites”, prezentat de grecii de la Aerites Dance Company / Patricia Apergi.

În total, până în acest moment, s-au pus în vânzare 18.000 de bilete la Festival și, ca de obicei, ne așteptăm ca cea mai mare parte a spectacolelor să fie sold-out înainte de începerea Festivalului.