Plaja cu gânduri despre O mie de motive

posted in: Cronici | 0

*

Cristina plajacuganduri.ro

O mie de motive”, după „Every Brilliant Thing” de Duncan Macmillian, în regia lui Horia Suru, este primul spectacol pe care l-am văzut la ediția a cincea a Festivalului de Teatru Nou Arad. Am început bine selecția cu acest one man-show cu Florin Piersic Jr. „O mie de motive” este producția teatrului Point din București.

Nu am mai fost la nici un spectacol cu Florin Piersic Jr. și a fost o surpriză plăcută. Cu multă carismă, actorul spune o poveste când tristă, când veselă, despre întâmplări din copilărie, din adolescență și din maturitate. Căci, să spui o poveste este chiar un motiv de fericire, alături de alte sute de mii de motive. „O mie de motive” este doar un pretext pentru reperele fericirii, mai ales când spectatorii și actorul ajung la un milion de motive, chiar dacă uneori viața ne provoacă depresii și tentative de suicid.

Înghețată. Bătaie cu pernele. Plastilină. Creioane colorate.

Și într-o enumerare generoasă, e imposibil să nu te regăsești pe tine. Spectacolul este în mare parte interacțiune cu spectatorii, mai ales că publicul a fost pe scenă, creându-se astfel o atmosferă caldă și intimă. Aveți grijă ce cartonașe primiți la intrare! Se râde mult, se oftează la fel.

Mai multe melodii completează povestea. Pentru mine, un motiv în plus de fericire: 701- vocea lui Annie Lennox.