LSD Theatre SHOW aniversează un an

posted in: Cronici | 0

Cătălin Stoia   ȘAPTE SERI

Între două participări la festivaluri, spectacolul LSD Theatre Show de Christopher Durang se va juca duminică6 iulie, de la ora 19.00, în București. Proaspăt întorși de la Festivalul Perform Iași 2014, realizatorii premiatului spectacol (regizorul Horia Suru și actorii Isabela Neamtu și Matei Chioariu) se pregătesc să sărbătorească un an de la prima reprezentație, la Godot Cafe-Teatru. De la premieră, au întâmpinat peste 2000 de spectatori, au participat la 6 festivaluri de prestigiu din țară și au primit două premii.

Echipa spectacolului este una de top: regizorul Horia Suru face parte din “Noul val – chip de regizor” al Festivalului de Teatru de la Ploiești 2014, iar Matei Chioariu este dublu premiat pentru cea mai bună interpretare pentru rolul din acest show de teatru. Pe Isabela Neamtu o mai puteți vedea la Teatrul L. S. Bulandra în “Pescărușul” și la Teatrul Național Timișoara în “Gaițele”, vocea ei v-a întâmpinat în stațiile din metroul bucureștean și este producătorul executiv al spectacolului.

Laughing. Seeking. Dreaming. Trei etape ale unei căutări. LSD Theatre SHOW este spectacolul strălucitor și zgomotos al căutării unei priviri înțelegătoare în masa inertă a ochilor goi ai societății. O societate în care ni se cere să funcționăm cuminte și uniform după reguli stabilite mereu de alții, mereu cu mult înainte să ajungem noi aici, mereu mai înțelepți și mereu având Dreptatea, sau pe Dumnezeu sau Legea de partea lor. Și atunci, exploziv, penibil și zgomotos, creăm spectacol și distrugem legi. Uneori, spectacolul e puternic și schimbă cutume. Alteori, ne prăbușim fără suflare și nu rămâne nimic în urma lui. Doar fum și o căldură stranie, ca în urma unui foc de armă.