Premieră la Teatrul ACT: Cockoși, de Mike Bartlett

posted in: Știri | 0

Lupta pentru iubire este firească? Sau însuși faptul că te afli în situația de a lupta este un puternic semnal că trebuie să renunți și să pleci?

Miercuri 5 Februarie 2014 și Joi 6 Februarie 2014, Ora 19.00, la Teatrul ACT

Regia: Horia Suru

Scenografia: Steliana Ștefănescu

Cu: Rareș Florin Stoica, Fulvia Folosea, Vlad Nemeș și Ionel Mihăilescu

Poster: Liviu Bulea

Adresa: Teatrul ACT, Calea Victoriei nr. 126

Durata: 90 min (fără pauză)

Bilete: 30 RON / 25 RON (redus)

Rezervări: info@teatrulact.ro / 0723.10.31.03 / 021 310.31.03

Asociația ENTHEOS, GrayPlay | Performing Arts și Teatrul ACT anunță premiera națională a spectacolului COCKOȘI de Mike Bartlett, în regia lui Horia Suru.

COCKOȘI prezintă povestea unei relații de lungă durată și eșecul despărțirii unui cuplu disfuncțional. O întâlnire tulburătoare cu o femeie necunoscută la metrou zdruncină o lăgatură ce începuse deja (demult) să se clatine. Cea mai dificilă întrebare: lupt sau plec? își găsește răspunsuri diferite din partea fiecărui reprezentant al unui triunghi amoros puțin mai altfel.

Se iubesc de șapte ani. Locuiesc împreună. Când, la un moment dat, între cei doi bărbați intervine o femeie. Ea luptă să-l câștige pe John. El luptă să-l păstreze pe John. Tensiunea situației declanșează în bărbatul râvnit de amândoi o criză de identitate în toată regula. Cine va câștiga? În momentul în care o hotărâre începe să prindă contur și noi respirăm ușurați că John tocmai a ales, intervine elementul surpriză.

Un spectacol despre iubire, prietenie, onestitate. Discuțiile unor oameni inteligenți despre relație. Nu de puține ori, însă, și lupte de putere. Fiecare își înfige bocancii în vulnerabilitățile celuilalt. Pentru că, după ani petrecuți împreună, poate să le ochească cu precizie. Pe scurt, relații volatile în desfășurare. Tensionate, pasionale. Când pline de înțelegere, când pe muchie de dragoste-ură. Însoțite, inevitabil, de nevoia de siguranță și teama de asumare.

Cât și până când merită să lupți pentru o relație? Cum știi când ar trebui să pleci? Cât este vorba despre celălalt în această luptă și cât despre tine? Lupta pentru iubire este firească? Sau însuși faptul că te afli în situația de a lupta este un puternic semnal că trebuie să renunți și să pleci? Așadar, o poveste pentru adulți despre iubire. O poveste pentru cei care știu că nu există happily ever after în viața reală, unde în doze mai mici sau mari frica, lașitatea, indecizia, vinovăția, greșelile, nehotărârea, eșecul și confuzia sunt parte integrantă a oricărei relații. Ca și efortul de a o menține. Ca și umorul care transformă acest efort conștient în drag și plăcere.

În 2010, piesa COCK de Mike Bartlett, prezentată în premieră mondială la Royal Court Theatre, în Londra, a câștigat Premiul „Laurence Olivier”, cea mai importantă distincție britanică de profil (echivalentul britanic al Premiilor Tony). În scurt timp, piesa a fost montată pe Broadway și acum este pentru prima dată montată în România.

COCKOȘI este o co-producție Asociația ENTHEOS, Compania GRAYPLAY și Teatrul ACT.