Horia Suru în juriul Secvențe (RELIEF)

posted in: Știri | 0

Dorina Chiriac, Florin Piersic Jr. și Marius Florea Vizante formează juriul primei ediții a laboratorului de teatru tânăr RELIEF. Între 12 și 15 mai, în cadrul RELIEF, 90 de liceeni din 6 trupe de teatru vor juca pe scena Teatrului Excelsior și vor lucra cu regizori profesioniști, coregrafi și colaboratori muzicali de excepție, printre care Ada Milea, Simona Deaconescu (Tangaj Dance) și Lucian Maxim. Intrarea la evenimentele RELIEF din programul de mai jos este liberă și deschisă publicului larg, interesat de arte performative și de teatru tânăr (cu excepția spectacolului „With a little help from my friends sau Un joc pe bune​”).

Program Relief: 
Joi, 12 mai
19:00-20:30 – With a little help from my friends sau Un joc pe bune (Teatrul Excelsior, Regia Alexandru Mâzgăreanu)
Vineri, 13 mai
17:30-18:30 – Spectacole de teatru tânăr: Stelele sunt ultima mea grijă (Seism, Focșani)
20:15-21:15 – Spectacole de teatru tânăr: A fost și încă este (AS, București)
21:30-22:30 – Spectacole de teatru tânăr: Harap Alb?! (Drama Club, Botoșani)
– intrare liberă –
Sâmbătă, 14 mai
17:30-18:30 – Spectacole de teatru tânăr: Breakfast Club (Brainstorming, București)
20:15-21:15 – Spectacole de teatru tânăr: Pisica Verde (Amprente, Brașov)
21:30-22:30 – Spectacole de teatru tânăr: #nupotsărespir (Atelierul de teatru, Botoșani)
– intrare liberă –
Duminică, 15 mai
20:00-22:00 – Secvențe și Gala de închidere
– intrare liberă –
Secvențe este secțiunea necompetitivă a RELIEF. Timp de trei zile, adolescenții vor lucra momente din piese de William Shakespeare, sub îndrumarea câtorva dintre cei mai prolifici tineri regizori din România: Bobi Pricop, Vlad Cristache, Horia Suru, Erwin Simsensohn, Alex Mâzgăreanu și Dragoș Mușoiu și a coregrafilor și colaboratorilor muzicali Lucian Maxim, Eduard Gabia, Alexandru Suciu, Petre Ancuța, Ada Milea și Simona Deaconescu. Această secțiune este dedicată exclusiv membrilor trupelor selectate. În seara de închidere, liceenii vor prezenta momentele în fața publicului.
Spectacole de teatru tânăr reprezintă secțiunea competitivă a RELIEF. În primele două zile de festival, trupele vor fi invitate să își prezinte spectacolele de teatru pregătite în prealabil. Juriul format din Dorina Chiriac, Florin Piersic Jr. și Marius Florea Vizante vor desemna trupa câștigătoare, care va primi un premiu substanțial din partea Teatrului Excelsior.
Dedicat liceenilor, RELIEF este primul proiect din România gândit să prezinte publicului bucureștean atât produsele unui portofoliu pregătit în prealabil cât și rezultatele creative ale unui laborator intensiv de trei zile. RELIEF creează un context prielnic experimentului sub presiune, un context care își propune să dezinhibe și să elibereze spiritul creator, toate acestea însă sub îndrumarea unor profesioniști.