Liliana Niculescu despre ActOrchestra

posted in: Cronici | 0

Liliana Niculescu metropotam

ActOrchestra, spectacolul-emotie de la TNB

Teatru-dans. Teatru-muzica. Spuneti-i cum vreti, ActOrchestra este o gura de aer in spatiul teatral romanesc, un spectacol unde trei tineri s-au gandit sa ia drept parteneri de scena pianul, vioara, contrabasul, si sa ne petreaca intr-o calatorie a sentimentului.

Caci in ActOrchestra se “lucreaza” cu emotiile: iubire, frica, gelozie, fericire, deznadejde, iar iubire. O ora in care muzica ia locul cuvintelor, iar actorii devin ei insisi o orchestra a gesturilor.

O ora in care orgoliul a trei MuzicActori lasa loc de contraziceri si raspunsuri. Raspunsuri date prin ajutorul instrumentelor care devin o “explozie” a gandurilor. Chiar asa, oare avem nevoie de pretexte pentru a arata ce simtim cu adevarat? Oare muzica poate fi o metoda prin care ne aratam adevaratul “eu”? E arta adevar, si nu iluzie?

Asemenea violonistului care isi pune vioara in cosciug atunci cand ea nu se mai aude…putem renunta la visuri atunci cand nu mai auzim muzica?

Poate arta sa iti deschida drumul iubirii? Da. Violonistul, cel care invita o fata aleasa intamplator din public si ii canta marsul nuptial ori cantece de dragoste ale anilor ’80 e dovada vie ca dragostea se asculta, se simte, se danseaza. Se face.

Si iata cateva intrebari si raspunsuri cu care te trezesti fara sa iti dai seama.

Mergeti sa vedeti ce se intampla la National. Mergeti sa vedeti un spectacol unde ritmul e regizor si improvizatia e distributia.