Cockoși, în regia lui Horia Suru, la Teatrul Național București

posted in: Știri | 0

Luni, 13 iunie 2016, de la ora 20.00, va avea loc la Teatrul Național din București (Sala Mică) o reprezentație a spectacolului Cockoși, de Mike Bartlett, în regia lui Horia Suru. Montat în premieră națională în 2014 la Teatrul Act, spectacolul spune povestea unei relații de lungă durată și eșecul despărțirii unui cuplu disfuncțional. O întâlnire tulburătoare cu o femeie necunoscută, la metrou, zdruncină o legătură ce începuse deja (de mult) să se clatine. Cea mai dificilă întrebare – lupt sau plec? – își găsește răspunsuri diferite din partea fiecărui reprezentant al unui triunghi amoros puțin mai altfel.

Spectacolul a participat la numeroase festivaluri naționale de teatru, fiind unanim apreciat atât de către criticii de specialitate, cât și de public.

Tensionat şi super-inteligent construit, fără excrescenţe şi fără răsfăţuri regizorale, fără banalităţi glazurate oferite drept trufandale, fără goluri de aer ori căderi de tensiune. Cu învolburări în crescendo, cu încrâncenări atent cumpănite, cu multă, cu foarte multă umanitate. Cu o autenticitate absolut copleşitoare, cu un efect de real niciodată fisurat. (Mircea Morariu)

Din distribuție fac parte actorii Rareș Florin Stoica, Fulvia Folosea, Vlad Nemeș și Ionel Mihăilescu. Pentru rolul din acest spectacol, Vlad Nemeş a fost nominalizat la categoria Debut a Premiilor Galei UNITER, 2015.

Spectacolul este coprodus de Asociaţia ENTHEOS şi GrayPlay Performing Arts. Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul mystage.ro – https://www.mystage.ro/spectacole/cockosi-170.

Dramaturg și regizor de teatru, Mike Bartlett este unul dintre cei mai prolifici autori, scriind texte pentru teatru, radio, cinema și televiziune (BBC, ITV, Big Talk, Drama Republic). Piesele sale au fost jucate în cele mai importante teatre din Marea Britanie. Piesa Cock a fost prezentată în premieră în 2010 la Royal Court Londra și a câștigat Premiul „Laurence Olivier”, cea mai importantă distincție britanică, fiind montată ulterior pe Broadway.

Horia Suru este unul dintre cei mai apreciați creatori ai tinerei generații. A absolvit Facultatea de Teatru și Televiziune la Universitatea „Babes-Bolyai“ din Cluj-Napoca, semnând încă din 2008 regia a numeroase spectacole. Cele mai recente montări ale sale sunt Columbinus la Teatrul Municipal Baia Mare, Umbre. Un studiu la Teatrul Excelsior București și Refugiul la Teatrul Odeon. Mai multe informații despre regizor și despre spectacolele sale puteți găsi pe site-ul horiasuru.ro.