Premieră – Ciudat imobil la Teatrul Mihai Eminescu

posted in: Horia Suru în presă, Știri | 0

Ultimul weekend din această lună aduce o nouă premieră pentru botoșăneni. Teatrul „Mihai Eminescu” va oferi spectacolul „Ciudat imobil”, în regia lui Horia Suru, atât sâmbătă, cât și duminică (28-29 septembrie a.c.), începând cu ora 18:00 în fiecare dintre cele două seri, la Casa Tineretului din municipiul Botoșani. Piesa pune în valoare dimensiunea socială a ființe umane, precum și importanța comunicării, a comunității, a alterității.

Din distribuție fac parte, drept locatari: Alexandra Acalfoae, Alexandra Vicol, Alexandru Dobynciuc, Bogdan Muncaciu, Cezar Amitraoaie, Daniela Bucătariu, Dragoș Radu, Florin Ainițioaei, Gheorghe Frunză, Ioan Crețescu, Lenuș Teodora Moraru, Vali Popa. Spectacolul include un colaj de texte semnat de Dumitru Solomon. Asistent de regie este Ella Nistor, actriță și coordonatorul trupei lauriene „Drama Club”. De decor se ocupă Mihai Pastramagiu, iar costumele sunt asigurate de către Cristian Marin.

„Locuim cu toții pe o planetă pe care ne chinuim în fel și chip și uităm unii de alții, uităm că suntem colocatari pe această planetă. La scară mică, în comunitățile noastre mai reduse ca proporții, trebuie să învățăm să trăim împreună, respectându-ne unul pe celălalt, ajutându-ne, pentru că așa suntem construiți, să trăim în comunități.Avem obligația de a face aceste comunități din ce în ce mai viabile, mai eficiente, pentru ca stilul și calitatea vieții să fie cât mai bune pentru fiecare. În același timp, percepem comunicarea drept un fapt simplu, de la sine înțeles. În realitate, gândim fiecare, extrem de personal, vedem doar propriul punct de vedere pe care dorim să-l impunem celorlalți – aceasta pe fondul convingerii că doar noi avem dreptate – o conduită care – evident – este împotriva comunicării.

O comunicare devine reală doar atunci când se exprimă mai multe puncte de vedere – acestea fiind puse în dezbatere. Rezultă că trebuie să avem grijă permanent că, în afara propriului eu, a propriului ego, există și un punct de vedere al celuilalt. Abia atunci când se pun în discuție toate sugestiile formulate, cred că se realizează, cu adevărat, un început al comunicării!”, este crezul regizorului Horia Suru.

Bilete pot achiziționate atât la agenția teatrală de la Casa Tineretului, cât și online, pe site-ul instituției.