Matei Chioariu – 2 premii pentru rolul din LSD

posted in: Știri | 0

Actorul Matei Chioariu, 27 de ani, a primit duminică seară în cadrul Galei de închidere a Maratonului Teatrului Independent Bucharest Fringe 2013 cea mai importantă distincție cu care poate fi onorat un actor într-un festival concurs – premiul de interpretare pentru cel mai bun actor.

Este al doilea premiul de interpretare pe care Matei îl primește pentru rolul din spectacolul LSD Theatre SHOW, după cel pentru cel mai bun actor în Festivalul de Teatru Independent UNDERCLOUD 2013.

Această dublă performanţă vine la doar două săptămâni de la premiera oficială a spectacolului, care a avut loc la Godot Cafe Teatru pe 22 septembrie 2013. Rolul pentru care Matei este dublu premiat este al unui bărbat care încearcă să îşi transforme viaţa hotărând să adopte mereu o atitudine pozitivă, indiferent de încercările la care este supus.

Reuşitele şi eşecurile sale sunt împărtăşite cu onestitate şi transmit in cheie comică sau tristă acelaşi puls al vieţii urbane contemporane pe care îl vom recunoaşte cu toţii. Fragilitatea emoţională a personajului îl expune unui perpetuu atac al agresivităţii sociale şi îl obligă să poarte o luptă defensivă continuă pentru a evita alienarea.

Biografia sa îl introduce pe Matei Chioariu drept un “actor total”, căci alături de rolurile din spectacole de teatru clasic Matei are în repertoriu spectacole de operetă, musicaluri și spectacole de teatru dans.

„Premiile sunt o certificare şi o recunoaştere care mă onorează şi înseamnă mult avînd în vedere că aceste două festivaluri au reunit cele mai bune producţii ale momentului din teatrul independent. Mulţumesc Isabelei Neamţu, producătoarea şi partenera mea de scenă din acest spectacol, regizorului Horia Suru şi intregii echipe.” – Matei Chioariu.

Matei Chioariu a absolvit Facultatea de Teatru in 2008, după 10 ani de muzică la clasa de flaut-pian a profesorului Mircea Caragiani, și alți 4 în orchestra Adagio, dirijor Oana Parvu. A debutat în teatru cu rolul Rocky din musicalul  Rocky Horror Show în regia lui Alexander Hausvater. La Teatrul Național de Operetă Ion Dacian din București au urmat musicalurile Romeo și Julieta și Rebecca. În 2010 colaborează cuTeatrul Odeon din București alături de Razvan Mazilu în spectacolul de teatru dans Depeche Dance și în musicalul de succes The Full Monty. La Teatrul Național din Timisoara îl putem vedea în spectacoleleAnna Karenina după Tolstoi, Iulius Caesar de Shakespeare și Gaitele de Kiritescu. Matei este membru al Doctor’s Studio din 2012.

Este un debut extraordinar pentru spectacol. Două premii la doar două săptămâni de la premieră este cu adevărat o performanţă şi mă bucur mult pentru Matei, pentru el este un boost de încredere de care orice actor ar avea nevoie la început de carieră. Matei are o manieră unică de a transmite emoţie şi gând, care atrage empatia publicului şi iată şi aprecierea unor jurii de profil. LSD Theatre SHOW este un MUST SEE al începutului de stagiune din Bucureşti! ”- Horia Suru, regizorul spectacolului.

Horia Suru este actor si regizor de teatru. A absolvit Facultatea de Teatru la Cluj în 2008 și are o experiență de peste 5 ani atât ca actor independent cât și ca actor angajat al unuia dintre cele mai importante teatre de repertoriu din țară, Teatrul Tineretului din Piatra Neamț. A beneficiat de rezidenţe artistice în New York (SUA) și Gent (Belgia). Ca regizor a colaborat 3 ani  în proiectul internaţional Euroculture en Pays Gentianederulat în Franța și a montat în România 7 spectacole de teatru, cele mai recenté fiind Domnului Profesor, cu Dragoste la Teatrul Maria Filotti din Brăila și We Are Camera de Fritz Kater la Teatrul Municipal Bacovia din Bacău. Este iniţiatorul unor proiecte teatrale destínate tinerilor și colaborează ca trainer de tehnici teatrale cu diverse companii și organizaţii din țară. www.horiasuru.ro


LSD Theatre Show de Christopher Durang este a doua producție marca Doctor’s Studio. LSD Theatre Show este show-ul strălucitor și zgomotos al căutarii unei priviri înțelegătoare în mulţimea de ochi goi ai societății. O societate în care ni se cere să funcționăm cuminte și uniform după reguli stabilite mereu de alții, mereu cu mult înainte să ajungem noi aici și mereu având Dreptatea, sau pe Dumnezeu sau Legea de partea lor. Autorul textului, Christopher Durang, este un dramaturg american foarte în vogă acum, câștigătorul Premiului Tony în 2013.

*Următoarea reprezentație a spectacolului LSD Theatre Show va avea loc în luna noiembrie la Godot Cafe Teatru. Urmăriţi programul pe www.godotcafeteatru.ro

Articol de pe site-ul Romania Pozitiva.