Teatrul Mihai Eminescu Botoșani Cronici

Colaj de texte de D. Solomon
Scenariul, regia si ilustratia muzicală: Horia Suru
Decor: Mihai Pastramagiu
Costume: Cristian Marin
Asistent regie: Ella Nistor

Locatari:
Alexandra Acalfoae
Alexandra Vicol
Alexandru Dobynciuc
Bogdan Muncaciu
Cezar Amitroaei
Daniela Bucătaru
Dragoș Radu
Florin Aionițoaei
Gheorghe Frunză
Ioan Crețescu
Lenuș Teodora Moraru
Vali Popa

*Nerecomandat persoanelor sub 14 ani

Data premierei: 28&29 septembrie 2019

Durata: 1h30’ (fără pauză)

Turnee: Bacau 2019

Locuim cu toții pe o planetă pe care ne chinuim în fel și chip și uităm unii de alții, uităm că suntem colocatari în acest spațiu. La scară mică, în comunitățile noastre mai reduse ca proporții, trebuie să învățăm să trăim împreună, respectându-ne unul pe celălalt, ajutându-ne, pentru că așa suntem construiți, să trăim în comunități.

Avem obligația de a face aceste comunități din ce în ce mai viabile, mai eficiente, pentru ca stilul și calitatea vieții să fie cât mai bune pentru fiecare.

În același timp, percepem comunicarea drept un fapt simplu, de la sine înțeles.

În realitate, gândim fiecare, extrem de personal, vedem doar propriul punct de vedere pe care dorim să-l impunem celorlalți – aceasta pe fondul convingerii că doar noi avem dreptate – o conduită care – evident – este împotriva comunicării.

O comunicare devine reală doar atunci când se exprimă mai multe puncte de vedere  – acestea fiind puse în dezbatere. Rezultă că trebuie să avem grijă permanent că, în afara propriului eu, a propriului ego, există și un punct de vedere a celuilalt. Abia atunci când se pun în discuție toate sugestiile formulate, cred că  se realizează, cu adevărat, un început al comunicării!