Top 10 spectacole de teatru care merită văzute în București @iqool

posted in: Știri | 0

Adrian Negulescu iqool.ro

Nu este nicio noutate că Bucureștiul îți oferă o plajă largă de locuri în care ne putem petrece timpul liber, însă poate facem parte din acea categorie mare de tineri care preferă să se recreeze hrănindu-și sufletul și mintea  de la un altfel de dascăl, teatrul. Și cum și la acest capitol Bucureștiul nu stă deloc rău, de multe ori acest lucru poate să fie un impediment, pentru că,nu, atunci când avem de unde alege poate nu facem chiar alegerea dorită. Așadar, cum am putea lua o decizie  bună în materie de spectacole? Păi răspunsul este simplu și vine chiar de la cei din domeniu, actorii.

Primul spectacol la care suntem invitați să mergem este „Refugiul”, care vine la recomandarea actorului și regizorului Horia Suru. Spectacolul este chiar în regia acestuia și se  joacă la unul din cele mai vechi teatre din București, Teatrul Odeon. „Refugiul” poate este unul din cele mai actuale spectacole, care ne vorbește despre  efectul tehnologiei și a lumii virtuale asupra personalităților, gândurilor și viselor noastre.

Următorul spectacol la care trebuie să fim prezenți este tot în regia lui Horia Suru, doar că de această dată schimbăm registrul și ne mutăm în zona  teatrului independent și anume într-o nouă locație din București destinată teatrului independent, POINT, ca să urmărim spectacolul „NSFW”. Un spectacol  care scoate în evidență jocurile de putere din presa pentru femei şi presa pentru bărbaţi, amândouă bolnave de aceeaşi obsesie a corpului feminin: bărbaţii care venerează corpurile feminine tinere, uneori prea tinere din punct de vedere legal, în timp ce femeile se luptă cu clasica problemă, sunt îngrozite de „imperfecţiunile” trupului, care le-ar putea face neatrăgătoare.

Rămânem în aceiași zonă, teatrul independent, și poposim la Teatrul UnTeatru la sugestia actorului Vlad Bălan, pentru a vedea spectacolul „Trădare” în regia Sânzianei Stoican. Textul propune un subiect dezbătut în domeniile artei: triunghiul conjugal. Spectacolul captivează și prin momentele și dialogurile care sunt dezvoltate de personaje.

Articol complet pe site.