Stylish Cocktails despre O mie de motive

posted in: Cronici | 0

*

Anca

Daca ai timp liber, incearca pe cat posibil sa il umpli cu lucruri de calitate! Eu iti propun o idee, pentru a-ti petrece in cel mai bun mod posibil seara. Destinde-te si detaseaza-te dupa o zi grea de munca cu o piesa de teatru care te va misca profund si va da sens vietii. O mie de motive, este piesa scrisa de Duncan Macmillan, regizata de Horia Suru, si jucata exceptional de bine de Florin Piersic Jr.. Sunt cel putin o mie de motive pentru care merita sa vezi aceasta piesa.

Povestea te misca inca de la inceput: un copil de 7 ani, cu o mama depresiva care a incercat sa se sinucida, alcatuieste o lista cu motivele pentru care viata merita traita. Enumera lucrurile care il fac pe el fericit, care aduc alinare si dau vietii un plus de culoare. Limitat la gandirea unui pusti, lucrurile scrise pe lista erau banale, dar cu o insemnatate deosebita pentru orice copil de varsta lui. Anii trec, si la lista se adaugasera noi motive. Dupa un alt episod in care mama lui a incercat sa se sinucida, copilul, care era acum un adolescent, alege sa abandoneze tot ce avea sens in viata lui si ii dadea sperante, si uita lista in cartea preferata. Anii de facultate sunt tacuti, si ii petrece cu precadere in biblioteca. Aici o intalneste pe Sam, o fata care ii starneste interesul. Urmeaza un sir lung de intalniri de studiu, in care cei doi fac schimb de carti. O carte veche, imprumutata lui Sam, aduce lista din nou in viata tanarului, lista ce avea sa schimbe destinul. Sam inapoiaza cartea, nu inainte de a adauga noi motive la lista. Este momentul in care cei doi devin iubiti, iar mai tarziu soti. De acum, cei doi completeaza impreuna lista, cu motive diverse, din ce in ce mai elaborate. Cum se termina povestea veti afla doar participand la una dintre cele mai reusite piese de teatru pe care eu le-am vazut. De ce am zis participand? Pentru ca piesa este interactiva cu publicul!

La intrarea in sala vei primi un cartonas cu unul dintre motivele din lista. Pastreaza-l! Este posibil sa iti foloseasca, caci piesa este extrem de interactiva, si ai sanse mari de a deveni chiar tu un actor. Diversele personaje cu care baiatul interactioneaza, sunt alese chiar din public. Florin a ales cu iscusinta personajele si fiecarei persoane i s-a potrivit caracterul perfect!

Drama piesei este inmuiata tocmai de aceasta interactiune cu publicul. Comicul apare din situatiile in care sunt puse personajele, care au rolul de a incurca omul si a crea momente care sa indulceasca firul trist al naratiunii. Este o poveste care iti va ramane tatuata in suflet si te va maturiza. Iti vei da seama ca viata merita traita, si exista o mie, o suta de mii, un milion de motive care sa o dovedeasca!

Piesa se joaca la Point, un hub cultural din Bucuresti, iar biletele le gasesti aici!