Scurt circuit de proiecte independente

posted in: Știri | 0

Intre 9 si 16 noiembrie are loc la Cluj Festivalul Temps dImages.  Creat în anul 2002 de către canalul de televiziune ARTE şi de La Ferme du Buisson – Scena Naţională Marne la Valée din Franţa, proiectul TEMPS D’IMAGES, festival de teatru, dans şi imagine foto/video, s-a dezvoltat la nivel european, desfaşurându-se acum în zece tări: Belgia, Estonia, Franţa, Germania, Italia, Portugalia, Polonia, România, Ungaria şi Turcia.

La Temps d’Images Cluj 2012, Horia Suru vorbeste despre asumarea conditiei de artist independent in Romania de astazi, duminica 11 noiembrie de la ora 14.00 la Fabrica de Pensule in cadrul evenimentului “Scurt circuit de proiecte independente“.

Această „întîlnire a independenților“ reunește artiști, spații, producători din teatrul independent, din colțuri diverse ale României, care-și prezintă proiectele, ideile, spectacolele, cele deja încheiate ca și cele încă în stadiul de eboșă. Vorbesc despre „produsul-spectacol“ într-un alt mod decît o face reprezentarea lui. Există multe alte moduri de a vorbi despre teatru (independent), de a împărtăși experiența precarității independente, a contactului cu publicul, a realităților dificile și provocatoare pe care le presupune asumarea rolului activ al artei. Scurtul nostru circuit e un mod de a deschide harta spectacolului independent românesc dincolo de inevitabil limitata selecție a festivalurilor, pentru altfel de întîlniri de gradul zero – Iulia Popovici.