Cumpără bilet! Teatrul Act Cronici Facebook

de Mike Bartlett

Producatori: Teatrul ACT, Entheos & GrayPlay performing artscockosi regia horia suru_

An Producție: 2014
Spectacol în limba română, supratitrat în limba engleza.

Premieră națională

Regie: Horia Suru
Scenografie: Steliana Stefanescu
Sound: Rufi
Poster: Liviu Bulea

Distributie: Rares Florin Stoica, Fulvia Folosea, Vlad Nemes și Ionel Mihailescu

Prezentare: O poveste despre iubire pentru cei care stiu ca nu exista happily ever after in viata reala, unde in doze mai mici sau mari frica, lasitatea, indecizia, vinovatia, greselile, nehotararea, esecul si confuzia sunt parte integranta a oricarei relatii. Ca si efortul de a o mentine. Ca si umorul care transforma acest efort constient in drag si placere.

Dar cat si pana cand merita sa lupti pentru o relatie si cum stii cand ar trebui sa pleci? Cat este vorba despre celalalt in aceasta lupta si cat este vorba despre tine de fapt? Lupta pentru iubire este un lucru firesc sau insasi faptul ca te afli in situatia de a lupta este un puternic semnal ca trebuie sa renunti si sa pleci?

Un spectacol despre comunitatea gay? Dimpotrivă, despre relațiile umane. Se iubesc de șapte ani. Locuiesc împreună. Când, la un moment dat, între cei doi bărbați intervine o femeie. Ea luptă să-l câștige pe John. El luptă să-l păstreze pe John. Tensiunea situației declanșează în băiatul râvnit de amândoi o criză de identitate în toată regula. Cine va câștiga? În momentul în care o hotărâre începe să prindă contur și noi respirăm ușurați că John tocmai a ales, intervine elementul surpriză.

Până atunci însă, prietenie, onestitate și dicuțiile unor oameni inteligenți despre relație. Nu de puține ori, însă, și lupte de putere. Fiecare își înfige bocancii în vulnerabilitățile celuilalt. După ani petrecuți împreună, cei doi le ochesc cu precizie. Pe scurt, relații volatile în desfășurare: tensionate, pasionale, când pline de înțelegere, când pe muche de dragoste-ură. Inevitabil, însoțite de nevoia de siguranță și teama de asumare.

În 2010, piesa Cock de Mike Bartlett, prezentată în premieră la Royal Court, în Londra, a câștigat Premiul „Laurence Olivier”, cea mai importantă distincție britanică. În scurt timp, piesa a fost montată pe Broadway.

Blogul spectacolului cockoși: cock.grayplay.ro

Participari in festivaluri:

  • Festivalul International de Teatru Nou FTN2 Arad 2014
  • Festivalul GALACTORIA, ed. a X-a, Cluj Napoca 2014

 

un spectacol la care se râde bine, dar se poate şi plânge la fel de bine.Citeste mai mult: adev.ro/n0gv16
se râde bine, dar se poate şi plânge la fel de bineCiteste mai mult: adev.ro/n0gv16