Noul val – chip de regizor la Festivalul de Teatru Toma Caragiu, 2014

posted in: Știri | 0

Irina Zlotea Liternet.ro

Lume de calitate s-a adunat la Ploieşti pentru prima ediţie a programului Noul val – chip de regizor, coordonat de teatrologul Andreea Dumitru în cadrul celei de-a patra ediţii a Festivalului de Teatru Toma Caragiu, relansat şi el sub genericul Întâlniri regizorale. La iniţiativa doamnei Raluca Nicolescu (Zamfirescu), directoarea teatrului şi a festivalului, şase tineri regizori, reprezentanţi ai generaţiei ultimilor zece ani, au fost invitaţi să vorbească despre proiectele lor înaintea unei asistenţe formate din nume importante şi tineri colegi deopotrivă, din toate disciplinele teatrale. (…)

Invitaţii au fost:
Alexandra Penciuc – absolventă a secţiei de Scenografie din cadrul Facultăţii de Teatru din cadrul UNATC I.L. Caragiale din Bucureşti
Elena Morar – absolventă a UNATC I.L. Caragiale din Bucureşti, cu specializarea Regie Teatru; doctorandă, tot aici, sub îndrumarea profesorului Alexa Visarion
Horia Suru – a terminat studiile de licenţă la departamentul Actorie al Facultăţii de Teatru şi Televiziune a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj şi a absolvit masterul în regia de teatru şi multimedia în cadrul aceleiaşi instituţii. (…)

Din punctul de vedere al lui Horia Suru, atunci când lucrezi într-un teatru de stat, a asigura o sală plină este, într-adevăr, treaba instituţiei, pe când în teatrele independente, artistul trebuie să aibă grijă de imaginea sa şi să-şi cucerească pe cont propriu spectatorii. De aceea, personal e preocupat de “vizibilitatea” sa – are un site actualizat, este deschis comunicării cu eventuali colaboratori, încearcă să-şi promomeze singur munca.

Citește articolul complet pe site-ul liternet.ro.