Columbinus la Excelsior Teen Fest!

posted in: Știri | 0

Columbinus, de Stephen Karam și P.J. Paparelli, producție a Teatrului Municipal Baia Mare, se află în selecția Excelsior Teen-Fest, festival de teatru pentru adolescenți organizat de Teatrul Excelsior, fiind singura reprezentație din București. Spectacolul va avea loc luni, 26 septembrie 2016, de la ora 19.00, în sala Atelier a Teatrului Național din București. 

Prezentare: Uciderea elevilor de la Liceul Columbine din SUA, în anul 1999, lasă o urmă adâncă în sufletul umanității. Dezbaterea e una continuă, fără a se putea găsi explicații raționale asupra a ceea ce a generat masacrul. Colegii lor construiesc pledoarii, cu flashbackuri care descriu starea de spirit a celor doi: fluctuantă și depresivă. Privirile în gros-planuri scrutează psihologia asasinilor. Eric și Dylan mizează pe faptul că se va vorbi despre ei mult timp după comiterea faptelor lor reprobabile: declanșarea focului asupra colegilor lor. Ei nu încetează să-și construiască o identitate de slujitori ai Răului. Cei doi au ales să răspundă chemării iraționale a disfuncționalului, a reprimării vieții fără nicio remușcare, iar cheia elucidării dezordinii lor mentale continuă să fie căutată și astăzi.(Ana Liliana ILEA)

Teen-Fest, unul dintre cele mai importante evenimente culturale dedicate adolescenților, va avea loc în perioada 25 septembrie – 1 octombrie, în București. Aflat anul acesta la cea de a doua ediţie, festivalul de teatru Teen-Fest este imaginat ca un periplu parcus de tineri printr-un oraş ascuns al artelor. Prima ediţie a Festivalului a primit  Premiul de Excelență pentru Promovarea Industriilor Culturale și Creative în spiritual valorilor europene, acordat de Institutul European din România.