Columbinus, marele câștigător la Excelsior TeenFest 2016

posted in: Știri | 0

Motivația juriului:

Pentru a putea acorda premiul, juriul a făcut o selecţie de trei spectacole care i s-au părut cele mai bune, deşi aceasta s-ar fi putut uşor extinde la altele. Acestea trei sunt Anul Dispărut 1989, Columbinus şi Avioane de Hârtie.

Spectacolul câştigător ne-a expus, într-o manieră complexă, frustrările generate de ostracizarea socială şi de către obiectivizarea de către sistem a individului. Apoi însă, ne-a arătat către ce acte abominabile pot conduce aceste frustrări cu care am empatizat şi pe care mulţi adolescenţi le resimt, şi prin aceasta, ne-a marcat.

De asemenea, ni s-a părut că din punct de vedere tehnic, spectacolul acesta s-a folosit cel mai ingenios, dintre spectacolele care au ales s-o facă, de coregrafie şi de mijloacele tehnice moderne, înspre a-şi potenţa mesajul.

Per total, am ales acest spectacol, dintre atâtea care ne-au impresionat, pentru că ni se pare că se pretează cel mai bine pe majoritatea unui public de vârsta noastră, atât ca valoare de entertainment, cât şi ca oportunitate a multora de a se regăsi în şi de a reverbra cu personajele.

Aşadar, premiul juriului a mers către Teatrul Municipal din Baia Mare, pentru spectacolul Columbinus.

sursa: blogul festivalului